Artikel defect of niet compleet ontvangen bij uw bestelling?
Heeft u een artikel defect ontvangen of incompleet? Stuur ons een e-mail naar onze klantenservice en wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op voor het oplossen van het probleem. Wanneer het probleem niet te verhelpen is d.m.v. een onderdeel kan het artikel kosteloos worden geretourneerd, u kunt een retour-label aanvragen bij onze klantenservice. Nadat u het artikel heeft terug gestuurd streven wij er na binnen 5 werkdagen een nieuw exemplaar te gaan versturen. Dit is afhankelijk van het probleem en soort artikel u besteld heeft. Let op, voor volledige fabriek en of omruil garantie, dient het product altijd binnen 14 dagen te worden gecontroleerd. Wanneer uw melding na 14 dagen bij ons binnenkomt kan de procedure langer gaan duren. Indien uw bestelling niet compleet afgeleverd is, meldt dit binnen 5 werkdagen aan onze klantenservice. U dient daarom altijd uw bestelling z.s.m. te controleren bij binnenkomst.

Annuleren binnen 12 uur 
Wanneer u een bestelling binnen 2 uur na plaatsing wenst te annuleren, kunt u dit kosteloos doen. Stuur in dit geval naar ons een e-mail en wij maken de bestelling voor u ongedaan. De mogelijkheid om kosteloos te annuleren is, buiten annuleren binnen 2 uur, ook van toepassing op artikelen waarvan wij u op de hoogte hebben gesteld dat deze een langere levertijd hebben. Kosteloze annulering is niet mogelijk wanneer uw bestelling reeds via DHL onderweg is of u de bestelling al heeft ontvangen. U hebt dan nog wel de mogelijkheid om het artikel te retourneren volgens de procedure retourneren binnen zichttermijn. 

Bezorging:
Alle pakketten die vanaf ons magazijn verzonden worden zijn (op dinsdag tot en met zaterdag) binnen 24 uur op het door u gegeven verzendadres afgeleverd. Het kan natuurlijk een enkele keer niet lukken en daarom vraagt DHL vriendelijk om u begrip. U ontvangt van ons een e-mail zodra uw zending onderweg is. In deze e-mail staat tevens een track & trace code, om uw pakket via het internet te kunnen volgen. Mocht u meer informatie hebben over u zending mailt u dan naar info@motionspotter.com. Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. Zodra wij uw bestelling binnen hebben op een werkdag vóór 16:00 uur, zal uw bestelling 1 dag later bij u worden afgeleverd. Heeft u liever een voorkeur op een speciale dag, graag dit aan ons doorgeven bij het plaatsen van uw bestelling. Wij regelen dan de afhandeling met onze vervoerder.

Verkeerd adres of weigering:
Wanneer een bestelling naar u onderweg is en het kan niet afgeleverd worden i.v.m. een verkeerd adres, weigering aan de deur of niet af halen bij een DHL servicepunt. Zijn wij helaas genoodzaakt de kosten zoals hier onder vermeld van het totaalbedrag in mindering te brengen. Daarom altijd goed op letten dat u het juiste afleveradres doorgeeft. Dit geldt ook indien een zending naar ons wordt geretourneerd i.v.m. niet aanwezig of niet afhalen van een DHL punt.